BEL 072-2200167

Meer Jaren Onderhouds Plan

  • Share:

MJOP

Het Meer Jaren Onderhouds Plan (of MJOP). Een Meer Jaren Onderhouds Plan (MJOP) wordt door veel mensen die er voor het eerst mee in aanraking komen ervaren als een grote brij van bouwkundig jargon gecombineerd met een grote hoeveelheid cijfers. Als lid van een Vereniging van Eigenaren (VvE) is het verplichte kost tijdens de Algemene Leden Vergadering van eigenaren en gebruikers van het VvE complex. Het goede nieuws is dat u met een juiste MJOP een goede sturing kan geven aan de waarde van uw bezit, uw appartement of uw aandeel in het complex waar dat appartement deel van uit maakt.

 

Het MJOP als instrument

De MJOP is een instrument waarmee over de technische levensduur van uw vastgoed inzichtelijk wordt gemaakt hoeveel geld er nodig is voor onderhoud aan uw vastgoed. Zo blijft de waarde ervan in stand en kunnen er (gepland) onderhoud en verbeteringen worden uitgevoerd over die termijn. De MJOP maakt inzichtelijk welk onderhoud er in de komende periode van 5 jaar gepland is. Dat is niet hetzelfde als: welk onderhoud er uitgevoerd dient te worden.

Ieder plan is verouderd op het moment van publicatie. Het geeft wel houvast op het gebied van de financiële bijdrage die ieder lid van de VvE jaarlijks dient te storten in de gemeenschappelijke pot. Met een goede MJOP komt niemand voor onvoorziene verassingen (lees bijstorting) te staan.

Met de MJOP kan, voor het eerstvolgende jaar, bepaald worden welke uitgaven er reëel zijn (dit heet de zgn. ‘jaaruitsnede’). Zo kan er op tijd bij verschillende partijen een prijsopgave worden aangevraagd. Die kunnen onderling vergeleken worden, zodat de beste (en dat is niet per se altijd de goedkoopste!) aanbieding gecontracteerd kan worden.

In kort bestek is dat alles waar een MJOP voor staat. Het lijkt ingewikkeld, maar dat is het niet. Het is wel belangrijk om als VvE een kwalitatief volledige en juiste MJOP te hebben (en die up-to-date te houden).

Provis helpt u graag met het inzichtelijk maken van de onderhoudstoestand van uw bezittingen.


MJOP

MJOP

Meer Jaren Onderhouds Plan

vanaf € 395,-

(incl. 21% BTW)